Dr. Minqi Yangs Blog

Dr. Minqi Yangs Blog

Min erfarenhet - Din hälsa

Dr Yang delar med sig av sina kunskaper om Kinesisk Medicin, Akupunktur och Örtbehandling.
Dr Yang kommer att blogga om hur kinesisk medicin kan lösa vissa av dagens hälsoproblem som vi Nordbo oftast drabbas av samt ge tips och råd på hur vi kan uppnå bättre hälsa.

Ställ frågor till Dr Yang via mail.

www.ChineseMedicalCenter.se

Hösten

NyhetPosted by Dr. Minqi Yang Tue, October 20, 2009 18:50:51

Hej alla kära läsare,

Idag ska jag skriva om vädret hösten och hur man bibehåller hälsan under den kalla höstvädret.

Hösten är torkans årstid. Vi är försvagat av kylan och viden och blir lätt påverkat av externa inkräktare. Under hösten är det därför viktigt att vi smörjer oss.

Torkan är symbol på Yin-brist därför är det bra att stärka våra kroppar med elementen Yin. Den mest grundläggande ämne av Yin karaktär är vatten. Därför rekommenderar jag att ni dricker mycket vatten (ljummet) under hösten. Ibland kan man känna att oavsett hur mycket vatten man dricker så släcks aldrig törsten. Då är det bra att äta en frukt istället. Törsten släcks då på direkten. En frukt som tillför Yin och smörjer oss är Päron. Päron kan man ta äta som den är eller kokt i sockrat vatten.

Hösten är i metallen elements tecken. Organen i metall element är Lunga. Vi drabbas därför lättare av sjukdomen som är lugn relaterad. Skydda dig genom att dra halsduk över munnen och näsan.

Lungor är organen där sorg utspelas. Därför är det viktigt att vi försöker "släppa tankarna" så som löven släpps från trädet. På så sätt kan vi förebygga lugn sjukdomar.


Tips till höst balansen!

1. Drick mycket vatten och smörj huden med kräm.

2. Ät mycket frukt speciellt Päron.

3. Släpp jobbiga tankar för att förebygga lungproblem.

4. Samla Yin-kraften genom att gå och lägga sig tidigt.

Mer on Yin-Yang och de 5 elementen:
http://www.chinesemedicalcenter.se/page_se/kinesisk_medicin/oversikt.html


Må så bra - Dr MQ Yang

  • Comments(3)//blog.chinesemedicalcenter.se/#post2

Influensa

NyhetPosted by Dr. Minqi Yang Sun, September 27, 2009 23:41:30
Hejsan vänner,

Detta är min första blogg och ämnet för denna inlägg handlar om influensa.

Har någon funderat över varför influensa är mest utbrett under hösten? Vi hör bara orden smitta och virus och fågel o svin men kan det ha något med förändring av vår egen kropp att göra?

I Kinesisk medicin säger man att "kylan skadar". Tillämpad på vår vardag blir det att kyla som nu kommer under hösten skadar vår kropp. Det är då vi är svag. Då är det lätt att virus och andra saker ingripa oss. Influensa sprids lättare pga. vi är svage och kan inte kämpa emot viruset. Det är därför hösten är värst. Hästen är också en övergångs årstiden där vädret varierar mycket. Kroppen hinner inte ställa om sig till alla förändringar är därför mer mottaglig för sjukdomar.

Ja, nu när influensa är i luften, vad kan då kinesisk medicin göra åt det?
Nyckel är stärka kroppen så att man har bra immunförsvar och inte blir sjuk. Kinesisk medicin har en stor variation av örter som kan hjälpa till att stärka kroppen, men det gäller att hitta rätt. I och med att varje individ är olika finns det ingen universal medicin.

Detta kan du själv göra för att undvika att få influensa:

1. Om du känner dig att du är snurrig och har rysningar. Tar ett par ingefära skivor, kok i en kopp vatten, tillsätt lite socker. Drick som te!
OBS! Dock passar det inte om du har ont i halsen, då blir det bara värre.

2. Sätt på dig mössa o jacka. Viden är en annan farlig element. När den blåser på dig kan du bli förkyld, få ont i huvudet och nacken och kroppen. Gå ej ut när huvudet är blött.

3. Drick varma drycker! Te och varmt vatten är bra för dig!

4. Är varm mat. Det hjälper dig att bekämpa kyla!

------ ------

Vad händer om du ändå blir sjuk!

Ring till kliniken! Då skriver jag ut personliga örter till dig så att du undviker att bli liggande på sängen! Kinesisk örter kan behandla influensa (oberoende av influensa typ och hur förkyld du är) med mycket gott resultat! Även efter förkylning mot hosta och andra besvär fungerar det mycket bra.


Ha hand om er!

MQ Yang

  • Comments(0)//blog.chinesemedicalcenter.se/#post1

Ny address

NyhetPosted by Dr. Yang Tue, June 02, 2009 01:31:29
Nu har vi bytt address!
Välkommen till CMC på Rådmansgatan 43!

Nytt telefonnummer: 08 - 51 78 56 88!

Välkommen att titta förbi!


  • Comments(0)//blog.chinesemedicalcenter.se/#post0