Dr. Minqi Yangs Blog

Dr. Minqi Yangs Blog

Min erfarenhet - Din hälsa

Dr Yang delar med sig av sina kunskaper om Kinesisk Medicin, Akupunktur och Örtbehandling.
Dr Yang kommer att blogga om hur kinesisk medicin kan lösa vissa av dagens hälsoproblem som vi Nordbo oftast drabbas av samt ge tips och råd på hur vi kan uppnå bättre hälsa.

Ställ frågor till Dr Yang via mail.

www.ChineseMedicalCenter.se

Influensa

NyhetPosted by Dr. Minqi Yang Sun, September 27, 2009 23:41:30
Hejsan vänner,

Detta är min första blogg och ämnet för denna inlägg handlar om influensa.

Har någon funderat över varför influensa är mest utbrett under hösten? Vi hör bara orden smitta och virus och fågel o svin men kan det ha något med förändring av vår egen kropp att göra?

I Kinesisk medicin säger man att "kylan skadar". Tillämpad på vår vardag blir det att kyla som nu kommer under hösten skadar vår kropp. Det är då vi är svag. Då är det lätt att virus och andra saker ingripa oss. Influensa sprids lättare pga. vi är svage och kan inte kämpa emot viruset. Det är därför hösten är värst. Hästen är också en övergångs årstiden där vädret varierar mycket. Kroppen hinner inte ställa om sig till alla förändringar är därför mer mottaglig för sjukdomar.

Ja, nu när influensa är i luften, vad kan då kinesisk medicin göra åt det?
Nyckel är stärka kroppen så att man har bra immunförsvar och inte blir sjuk. Kinesisk medicin har en stor variation av örter som kan hjälpa till att stärka kroppen, men det gäller att hitta rätt. I och med att varje individ är olika finns det ingen universal medicin.

Detta kan du själv göra för att undvika att få influensa:

1. Om du känner dig att du är snurrig och har rysningar. Tar ett par ingefära skivor, kok i en kopp vatten, tillsätt lite socker. Drick som te!
OBS! Dock passar det inte om du har ont i halsen, då blir det bara värre.

2. Sätt på dig mössa o jacka. Viden är en annan farlig element. När den blåser på dig kan du bli förkyld, få ont i huvudet och nacken och kroppen. Gå ej ut när huvudet är blött.

3. Drick varma drycker! Te och varmt vatten är bra för dig!

4. Är varm mat. Det hjälper dig att bekämpa kyla!

------ ------

Vad händer om du ändå blir sjuk!

Ring till kliniken! Då skriver jag ut personliga örter till dig så att du undviker att bli liggande på sängen! Kinesisk örter kan behandla influensa (oberoende av influensa typ och hur förkyld du är) med mycket gott resultat! Även efter förkylning mot hosta och andra besvär fungerar det mycket bra.


Ha hand om er!

MQ Yang

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.